Modulkonceptet

Exempel på ett projekt

Att bygga med moduler innebär att hela byggnaden delas upp i modulstorlekar med en c:a storlek på 2,4 x 6,7 m per modul. Modulerna byggs så färdiga som möjligt i fabrik innan de skickas ut till byggplatsen och placeras där byggnaden ska stå. När modulerna står på plats så börjar arbetet med ytskikt, ytterligare elinstallation m.m. Att bygga med moduler som byggs i fabrik gör hela processen smidigare och snabbare än om man t.ex. bygger med lösvirke.

Varje projekt arbetas från grunden med moduler i åtanke. Detta är viktigt för att kunna dölja modulskarvar, placera rum så att de passar bra med modulstorlekarna m.m. Vårt mål är att göra lika fina byggnader med moduler som med lösvirke, genom att man döljer skarvar och liknande med fasadbeklädnad och ytskikt. Om man däremot ska hyra under en begränsad tid kanske man önskar att hålla det enkelt och billigare. Då är det även möjligt att låta modulerna vara "nakna" (utan ytterligare fasadbeklädnad), och även då ser vi vikten i att leverera en snygg byggnad.

Exempel på vår process

Valfrihet

SmartMove bygger främst med moduler, men för att kunna matcha en kunds önskemål på bästa sätt så erbjuder vi även ett antal olika konstruktionssystem och tekniker. Oavsett det handlar om att bygga ut eller bygga en helt ny byggnad så är det viktigt att ni får den lösning som passar era behov bäst.

Behovet kanske bara är tillfälligt, så att byggnaden ska uppföras under en begränsad tid och då är ett modulärt byggsystem smartast. Är behovet permanent så kan vi använda ytterligare ett antal byggmetoder för att uppföra byggnaden. Om ni saknar kapital för att köpa och äga ert nya kontor finns möjligheten till att hyra/leasa på ett önskat antal år.

Oavsett vilket system ni väljer får ni alltid en modern, flexibel och prisvärd lösning. SmartMove arbetar med checklistor och frågeformulär som är framtagna utifrån tidigare kunders önskemål och val, så att man som beställare får hjälp med att fatta beslut i viktiga ställningstaganden.

Naturligtvis uppfyller alla våra lösningar de krav som ställs i Boverkets Byggregler (BBR) och Boverkets Konstruktionsregler (BKR), men vi kan också erbjuda lösningar som ställer betydligt högre krav på exempelvis energieffektivitet eller miljöcertifieringar.

Fasad alternativ
Fasad alternativ
Fasad alternativ